top of page

Illan ohjelma
Kohti Kasvua 2022


Kohti kasvua tarjoaa mahdollisuuden virittää ajattelua ja antaa voimaa kurottaa kohti uutta.

Tapahtuman pääesiintyjiksi saapuvat Kati Oy ja Vappu Pimiä.

 

OHJELMA

17.00 Dinner + Cocktail Hour

18.30 Tapahtuman avaus

18.45 Antti Hautamäki, Bet-Ker Oy

19.15 Matti Rautakoski, Oy Kati Ab

20.00 Tauko

20.45 Vappu Pimiä

22.00 Jatkot


 

VappuPimiä.jpg

Vappu Pimiä

Energinen ja hersyvä Vappu tunnetaan erityisesti monipuolisista juontotehtävistä. Vappu on juontajatyönsä lisäksi piin kova bisnesnainen, hän on mukana useassa yrityksessä. 

 

Vappu saapuu Kohti Kasvua 2022 -tapahtumaan kertomaan oman kasvutarinansa. 

Matti Rautakoski, Oy Kati Ab

”Vuonna 1980 Suomen valtio oli pääasiallinen malminetsinnän kairauksia tekevä taho. Kalajoella, Raution kylässä asuva Teuvo Niskakangas pohti toiminnan tehokkuudessa olevan parantamisen varaa. Yhdessä lankonsa, koneteknikko Timo Rautakosken kanssa, he perustivat Kalajoen Timanttikairaus ky:n, joka alkoi ensimmäisenä suomalaisena yksityisenä yrityksenä tarjoamaan timanttikairausta malminetsintään. Töihin otettiin tuttuja miehiä, velipoikia ja naapureita.

Alan ensimmäisenä yksityisenä toimijana haasteista ei ollut puutetta. Asiakkaiden luottamus oli voitettava työnteolla. Ensimmäinen asiakas, joka luotti kairauksensa rautiolaisten haltuun, oli suomalainen kaivosalan yhtiö Outokumpu Oy. Vähä vähältä onnistuneesti suoritetut työmaat toivat yrityksen asiakkaiden tietoisuuteen.

1990-luvulla syvimmän laman aikanakaan yrityksessä ei nujerruttu. Katseet kääntyivät länsinaapuri Ruotsiin, jonka maaperää KATI:n kairauskoneet ovat siitä asti rouhineet.

Jo ennen vuosituhannen vaihdetta yrityksessä ymmärrettiin, että ympäristön huomioiminen on oleellinen osa malminetsintää. Vuonna 2004 yhtiössä sertifioitiin ympäristöjärjestelmä ISO14001-standardin mukaisesti, ensimmäisenä alan toimijana Pohjoismaissa. Ympäristöystävälliseen toimintaan panostaminen oli oikea ja onnistunut päätös, josta osoituksena ovat olleet monet tunnustukset sen jälkeen.

Tänä päivänä KATI Oy työllistää yli 130 henkeä ja kairaa vuosittain yli 100 000 metriä kivinäytettä. Asiakkaita ovat kaivosteollisuuden lisäksi myös kalliorakentamisen parissa toimivat yritykset. Edelleen toimintaa ohjaavat samat periaatteet kuin toiminnan alussa: haluamme olla tehokkaita, kehittää toimintatapojamme ja kairauskalustoamme, sekä tehdä työtä luontoa kunnioittaen. Ja voittaa asiakkaan luottamuksen yhä uudelleen, jokaisella työmaalla.”

Kati-Oy.png
Antti Hautamäki.JPG

Antti Hautamäki, Bet-Ker Oy

Tulenkestäviä tuotteita
vuosikymmenten kokemuksella

Bet-Ker Oy on valmistanut tulenkestäviä massoja ja rakenneosia terästeollisuudelle jo vuodesta 1977, ensimmäisten kotimaisten alan yritysten joukossa. Pitkäaikaisen menestyksen taustalla on tuotteiden korkea laatu sekä asiakkaiden kilpailukyvyn parantaminen.

Yrityksen päätuotteita ovat terästeollisuuden prosesseissa tarvittavat tulenkestävät massat, materiaalit ja rakenneosat. Bet-Ker Oy:n suunnittelemat ja valmistamat tuotteet ovat tekemisissä sulan metallin ja kuonan kanssa kohdaten voimakkaita termisiä, kemiallisia ja mekaanisia rasituksia.

Bet-Ker Oy:n suurin asiakasryhmä ovat Pohjoismaiden teräksenvalmistajat. Bet-Ker Oy:n lähivuosien tavoite on kasvaa entisestään Pohjoismaiden markkina-alueella sekä uusien asiakkuuksien hankkiminen Keski-Euroopasta yhteistyöyritysten kautta.

Yritys toimii Ylivieskassa, josta on lyhyt etäisyys Rahjan satamaan ja muutenkin hyvät liikenneyhteydet, jotka takaavat sujuvat toimitukset niin kotimaahan kuin ympäri maailman. Massat valmistetaan nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa, jonka kapasiteetti on noin 40 000 tonnia. Korkean laadun ja nopeiden toimitusaikojen ohella Bet-Ker Oy:n valttina on joustava ja tehokas organisaatio, joka on lähellä asiakasta. Yrityksen oma tuotekehitysorganisaatio suunnittelee ja kehittää kaikki yrityksen valmistamat tuotteet.

Jari Sarasvuo.jpg

Kohti kasvua -tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Tavoitteena on vakiinnuttaa sen asema alueen merkittävänä bisnestapahtumana.

​"Yrityksen kasvu vaatii aina myös yrittäjän henkilökohtaista 

kehittymistä. Hänen pitää pystyä laittamaan itsensä peliin ja oltava avoin uusille ajatuksille"

- Ylivieskan Yrittäjät Ry

IMG_4045.jpg

NUORET ESIIN!

Nuorille suunnatun päivätapahtuman tarkoituksena on kertoa yrittäjyyden mahdollisuuksista. Ohjelmassa on muun muassa ideatyöpajoja, yrittäjätarinoita sekä tietoiskuja.

 

Yrittäjyyspäivää seuraamaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet.

LUE LISÄÄ

kohtikasvua2022.png
IMG_4202.jpg

"Tarkoitus on saattaa yrittäjät yhteen, virittää keskustelua ja rohkaista yrittäjiä tarttumaan uusiin ideoihin." 

Varaa lippusi jo tänään

JA VARMISTA PAIKKASI!

Sponssit2022.png
bottom of page